2010. február 23., kedd

88 évesen elhunyt Kathryn Grayson


Az 1922-ben, Zelma Kathryn Elisabeth Hedrick néven született Grayson klasszikusan képzett szopránénekesnő volt, és karrierjét is az operában tervezte, mégis el tudták csábítani a filmhez, miután mindössze 15 évesen az MGM stúdióhoz szerződött. A Metro-Goldwyn-Mayer berkeiben készült művekben olyan színészek partnere volt, mint Howard Keel, Gene Kelly, Mario Lanza vagy Frank Sinatra.

A színésznő és Mario Lanza


A színésznő a vásznon az 1941-es Private Secretary-ben debütált Mickey Rooney oldalán. Később olyan filmekben játszott, mint a Rio Rita, az Anchors Aweigh, az It Happened In Brooklyn, a The Kissing Bandit vagy a Show Boat. Leghíresebb szerepe azonban a Kiss Me Kate című musical, Shakespeare: A makrancos hölgy című művének feldolgozása volt.

Kiss Me Kate


Mikor filmes karrierje hanyatlani kezdett, Kathryn Grayson a szélesvásznat a színpadra váltotta. A hatvanas években így Broadway-darabokban és Las Vegasban is fellépett. Utolsó nagyjátékfilmje az 1956-os The Vagabond King volt, ezt követően már csak tévés alkotásokban szerepelt, például a Murder, She Wrote (Gyilkos sorok) három epizódjában.

A Show Boat sztárjaként


Grayson 2010. február 17-én hunyt el álmában Los Angeles-i otthonában – jelentette be személyi asszisztense és régi barátja, Sally Sherman. "Egy igazi úrinő volt, az elképzelhető legjobb humorérzékkel" – emlékezett rá.

(Forrás: bbc.co.uk)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 

Made by Lena