2009. december 7., hétfő

Sztárstílus – Jean Harlow

Jean Harlow volt Hollywood első igazi szőke szexbombája, talán nem sokan tudják, hogy Marilyn Monroe legfőbb példaképének tartotta a színésznőt és sok inspirációt merített személyéből, valamint külsejéből a maga számára.

Jean 1911-ben, Kansasban született ahol egész gyermekkora „édes”anyja felügyelete és folyamatos irányítása, szabályozása jegyében telt. Hollywoodba azzal a szándékkal érkezett az 1920-as évek végén, hogy az MGM legnagyobb sztárja lesz és tulajdonképpen tragikusan rövid élete alatt sikerült is ezt megvalósítania. Felfedezése egy fatális véletlennek tekinthető, hiszen éppen egy becsvágyó színész-jelölt barátnőjére várt, amikor a Fox Film egyik alkalmazottja észrevette egy parkolóban. Elhívták egy meghallgatásra és a többi már történelem: a korai hangosfilmek szőke jó-rossz hősnője lett, akit rengeteg botrány vett körül sikertelen házasságai és számos szerelmi viszonya miatt. 1932-ben például Paul Berner producer felesége lett és már a házasság második hónapjában öngyilkosságot kísérelt meg. A Hays-kódex szigorításai sem váltak előnyére, kevésbé testhezálló ruhákat viselhetett és az illedelmesség határát súroló dialógusokat, szituációkat ki kellett vágni a filmjeiből. Jean Harlow végül 26 évesen halt meg a Saratoga című mű forgatása közben vérmérgezésben. A filmet végül dublőrrel fejezték be és partnere, Clark Gable azt mondta, a forgatás végén úgy érezte, mintha egy szellem karjában lenne.

Jean legjellegzetesebb stílusjegye a platinaszőke haja, hajszálvékony, ceruzával rajzolt, ívelt, fekete szemöldöke és szív formájúra sminkelt szája volt. Gyakran fotózták az 1930-as évekre jellemző, gyönyörű, elegáns estélyi ruhákban. Hírhedt volt arról, hogy gyakran hanyagolta a fehérneműt, így a cseles stylistok és fotósok az előbb említett ruhakölteményekből előszeretettel választották a képekhez a fehér selyem modelleket. „A fehérnemű kényelmetlen, különben is, szellőzni kell a tagjaimnak.”
Méretei: 86-64-92


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 

Made by Lena