2009. december 19., szombat

Sztárstílus – Ginger Rogers

Ginger Rogers a hollywood-i táncparkett vörös hajú királynője volt, egyben Fred Astaire káprázatos partnere és a könnyed komédiák, románcok hősnője a ’30-as, ’40-es években.

Az 1911-ben született Ginger, édesanyja ösztönzésére indult el a színészi pályán, 1929-es filmes debütálását megelőzően pedig vaudeville-produkciókban csiszolgatta tudását. Több szerepet is eljátszott, mielőtt legendás és (szinte) állandó partnerével Fred Astaire-el „társult” volna a vásznon és a hihetetlen táncos duó tíz közös filmjével megőrjítette volna az amerikai közönséget. Már az első közös munka, az 1933-as „Flying Down To Rio” is óriási sikert aratott és ez a tendencia folytatódott egészen a legutolsó közös alakításig („The Story Of Vernon And Irene Castle”). Bár Astaire sohasem passzolt olyan jól egy partneréhez sem, mint Rogers hozzá, a színésznő mégsem tekinthető csak a közös munkák kifinomult, elegáns termékének. A társulás előtt forgatott 19 filmje igen jól tükrözi saját egyéniségét, változatos és színes lényét. Ginger közel hetven filmet forgatott élete során és a „Kitty Foyle” címűért Oscar-díjjal is jutalmazták. 1945-ben ő volt a legjobban fizetett hollywood-i színésznő, de az évtized végére karrierje leszálló ágba került. A filmezést azonban folytatta az ötvenes években is, majd sikeresen lépett át a Broadway színpadára.

Ginger stílusa legjobban az édes, ártatlan és egyszerű szavakkal írható körül. Gyakran hordott blúzokat, sortokat, a tipikus amerikai szomszéd lányt testesítette meg az öltözködésében is (amely természetesen fakadt lényéből). A kényelmes és csinosan kislányos ruhák a magánéletében is nagyon illettek hozzá, mivel kedvelt időtöltései közé tartozott például a horgászat és a tenisz is. Azonban amennyiben az alkalom úgy kívánta (filmpremiereken vagy fogadásokon) nagyvonalúan elegáns oldalát is megmutatta, ilyenkor csodás estélyi ruhákban és méregdrága ékszerekben pompázott. Méretei: 86-60-88

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 

Made by Lena