2009. november 20., péntek

Inspiráció 2.

Megérkezett a "sorozat" folytatása, ezúttal a barna hajú kedvenceimet igyekeztem összegyűjteni. Természetesen már most biztos vagyok abban, hogy a limitként megszabott három főt túl fogom lépni, de ismét igyekszem kontrollálni magam. Szóval mindenkinek jó gyönyörködést!


Hedy Lamarr

A negyvenes években ez az európai származású színésznő volt a világszépe, pedig igen erős volt a mezőny. Filmes szerepköre: a veszélyes, egzotikus másik nő. Minden túlzás nélkül állatható, hogy lenyűgöző szépség volt, magas, csillogó, szellemes és eltökélt. Hírhedté vált attól, hogy a mozi egyik első meztelen jelenetében orgazmust színlelt, ezért karrierje során végig azért küzdött, hogy színésznőként tiszteljék, ne csak szexbombaként. A White Cargo (1942) című filmben feledhetetlen belépőt produkál, egyszerűen szemkápráztató a szépsége.




Ava Gardner


Hollywood egyik leggyönyörűbb filmsztárja, annak angyalarcú, homokóra alkatú és férfiakat megbabonázó végzet asszonya. A The Barefoot Contessa (1954) című filmben talán a legjobbat hozza ki magából. Háromszor házasodott és vált el, mindannyiszor a legnagyobb férfisztárok közül választott. A másik nemre való elképesztő hatását jól példázza, hogy mikor egy agyvérzés következtében ágyhoz kötötten kénytelen élni utolsó éveiben, kórházi kezelésének költségeit egyik volt férje, Frank Sinatra állja.



Gene Tierney

A vászon kivételesen bűbájos hősnője volt, elbűvölően szép, magas, erős arccsontú, kecses, intelligens és rendkívül sokoldalú. A hatalmas sikerű Leave Her To Heaven (1945) című filmben nyújtott alakításáért a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjra jelölték.









És akkor jöjjön a ráadás:

Jane Russel

„A lány a nyár-forró ajkakkal és a tél-hideg szívvel.” Magas, érzéki, erőteljes szépség, akinek fő színészi erénye iróniába hajló humora, amit számos komédiában meg is tudott csillogtatni. Számomra egyszerűen imádnivaló a Gentlemen Prefer Blondes (1953) című filmben. A művésznő jelenleg karitatív tevékenységet folytat, egy örökbefogadással foglalkozó alapítvány létrehozójaként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 

Made by Lena