2010. február 2., kedd

Klasszikus szépségápolási titkok, tippek és érdekességek

Ava Gardner az 1950-es években nagy hatással volt olyan fiatal lányokra (is), mint Nancy Sinatra (akinek édesapjával Frank Sinatrával házsságban élt ekkoriban) és Deana Martin (Dean Martin énekes-színész lányára, aki „Rat Pack” révén jó barátja volt Sinatráéknak). Deana egy könyvében megemlíti, hogy Ava egy alkalommal megosztotta vele egyik szépség trükkjét, mely szerint minden este lefekvés előtt vazelinnel keni be a szeme környékét, így megelőzendő a ráncokat és a szerző szerint tényleg hatásos az eljárás. Nancy Sinatra pedig apjáról írt könyvében említi meg, hogy Ava Gardnertől kapta élete első „rúzsát”, amely tulajdonképpen egy naracsos árnyalatú szájfény volt, ami az ajkak természetes színéhez idomult.

Audrey Hepburn sosem használt púdert, vagy alapozót, a természetes külső volt a védjegye. Emiatt nagyobb gondot kellett fordítania a bőre ápolására, amelyhez Erno Laszlo termékeket használt és az akkori viszonyokhoz képest kisebb vagyont költött az arca tisztításához szükséges fekete-szappan beszerzésére.

A sminkek ügyeletes nagymestere az ”aranykorban” Max Factor volt, így nem meglepő, hogy a hollywoodi színésznők túlnyomó része az ő termékeit használta és személyes szakértelmét vette igénybe. Többek között Lucille Ball, Lana Turner, Joan Crawford, Jean Harlow, Greta Garbo, Clara Bow és Bette Davis is erre a márkára esküdött. Bette az első sztárnak számít, aki ezeket a kozmetikumokat felfedezte magának és egyúttal divatba is hozta őket. Leginkább a márka barna szempillaspiráljára esküdött, egy interjúban saját sikerének egyik kulcsaként emlegette azt.


A Chanel-ház parfümjei mindig is nagy kedvencnek számítottak. Rita Hayworth a klasszikus Chanel No.5. és a Femme illatot használta, Catherine Deneuve pedig a Chanel No.19.-t nevezte meg kedvencének az 1960-as években. Vivien Leigh kedvenc illata a Joy volt, annyira szerette, hogy normális rendeltetésén kívül légfrissítőként, sőt szájspray-ként (!) is használta azt.

A Lux szappanok eladása is szárnyalt, ugyanis meglepően sok hollywoodi sztár használta arctisztításra őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 

Made by Lena